Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

Educatie in de bioscoop

Nieuwsgierig naar andere culturen, vervlogen tijden en werelden of toekomstige scenario’s?  Door de kracht van film en theater worden onderwerpen bespreekbaar en begrijpelijk voor een jonge doelgroep. 

DOK6 Cinema biedt naast de reguliere voorstellingen ook educatieve voorstellingen aan. Films maken onderwerpen bespreekbaar en begrijpelijk voor primair, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs. Door middel van workshops, interactieve voorstellingen en rondleidingen kan je samen met leerlingen de kracht van film ontdekken. Laat jongeren de wereld ontdekken door middel van films. 

Hoe? Een voorbeeld is de educatie voorstelling met de film ‘Un Sac de Billes’. ‘Un Sac de Billes’ is gebaseerd op het autobiografische boek van Joseph Joffo en daarin vertelt Joseph hoe hij als 11-jarige joodse jongen in Frankrijk de Tweede Wereldoorlog overleefde. De jongens zullen alles op alles moeten zetten om hun afkomst te verbergen. Hun intense band en de hoop op hereniging met hun ouders en grote broers houden hen staande. Samen kunnen ze de wereld aan. Na afloop van de film is Dhr. Herman Polak in gesprek gegaan met de leerlingen over de film en over zijn eigen ervaringen toen hij als kind ondergedoken zat tijdens de Tweede Wereld Oorlog.   
Wij hebben een filmverslag gemaakt over deze educatievoorstelling zodat u een indruk krijgt over filmeducatie bij DOK6 Cinema.


 

We bieden het hele schooljaar door verschillende educatieve activiteiten en programma’s gericht op het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Dat kan gewoon in de ochtend of in de middag. Het aanbod sluit niet alleen aan bij de culturele ontwikkeling van leerlingen, maar ook bij thema’s als burgerschap, taal en mediawijsheid. Ga met leerlingen naar een (film-)voorstelling, boek een verdiepend college of leer zelf films maken.  
Heb je vragen of wil je een schoolvoorstelling boeken? Neem dan contact op met ons