Apr. ´20 Blog Coronavirus-1


Lieve gasten,

Aangezien ik de tijd heb, heb ik mijn/ons verhaal maar eens op de mail gezet. De kinderen zijn nu bezig aan hun huiswerk. Ja, ook ik leer nieuwe dingen. Leraar zijn heb ik toch onderschat! Je krijgt vragen terug waar je echt geen antwoord op weet en zelfs Google over na moet denken. Als ze dadelijk klaar zijn dan wordt er eerst wat gedronken en dan mogen ze naar buiten. Heerlijk met dit weer. Ondertussen werk ik de tuin bij, doe ik de was van de wasmachine in de droger, ow ja de broeken, blouses en shirts moeten op de wasdraad. Ik zuig de auto maar weer eens uit, stofzuig het huis, verleg de sproeileidingen in de tuin (een klein stukje kreeg net geen water), zet de badkamer in de sop en schil alvast de aardappelen voor vanavond.

Een maand geleden kon ik mij niet voorstellen dat dit mijn dagindeling ging zijn. Onvoorstelbaar dat een virus je dagelijkse leven om kan gooien in een paar weken tijd. Daar waar ik dagelijks druk bezig ben met onze medewerkers om onze bioscoop te runnen is van de een op de andere dag omgeslagen. Voldoende stof voor een horror film al vermoed ik dat niemand deze film wilt zien omdat we hem allemaal meemaken.

Wij zijn het jaar ontzettend goed begonnen, we hadden prachtige films om te vertonen en het was gezellig druk. Wij hadden allerlei mooie plannen voor dit jaar en samen met ons team waren wij al druk bezig om de eerste zaken uit te voeren en op te starten. Het zag er allemaal goed uit! Alhoewel spookte het Coronavirus steeds vaker door mijn hoofd. De verhalen van mensen die besmet raakte en de maatregelen die er bij hun getroffen werden… ik moest er niet aan denken om net als hun weken lang op mijn kamer te moeten bivakkeren als een soort gevangene in eigen huis waarbij je dan ook nog eens behoorlijk ziek bent. Om nog maar te zwijgen van een mogelijke ziekenhuis opname als het echt fout gaat. Het gemak waarmee mensen besmet raakte baarde mij behoorlijk veel zorgen.

En dan is het moment daar dat de overheid maatregelen neemt. Die donderdag mochten er max. 100 gasten zich in een ruimte bevinden. Wat nu, hoe zit met de gezondheidsrisico’s van onze medewerkers en onze gasten, hoe pakken we dat aan, wat betekend dit voor onze bedrijfsvoering? We hadden reserveringen staan en al veel kaarten voor die avond en het weekend verkocht. De programmering moest worden aangepast. Een flink karwei dat met ons team toch in een aantal uren in goede banen hebben geleid. Ook DOK6 Theater heeft alle voostellingen moeten annuleren tot en met 6 april. Ook dit hebben wij samen met de collega’s van DOK6 Theater snel weten te organiseren. Die avond heb ik nagedacht wat dit zou gaan betekenen voor ons als bedrijf, voor onze medewerkers, maar ook of deze maatregelen wel voldoende zijn. Ik heb mij behoorlijk veel zorgen gemaakt om ieders veiligheid en gezondheid en mij afgevraagd of we niet helemaal moesten sluiten. Ik heb overlegd met collega’s, advies ingewonnen bij diverse instanties en bijna de klok rond het nieuws gevolgd. Zondag 15 maart is de beslissing door de overheid genomen om de horeca, bioscopen en nog een aantal andere sectoren te sluiten. Om 17.30 uur werd dit bekend gemaakt en om 18.00 uur moesten wij dicht zijn. Dus weer alles moeten annuleren en onze gasten informeren. Ook nu weer veel begrip van onze gasten en gelukkig hebben we deze klus ook weer binnen een aantal uren geklaard. We hebben hele lieve berichten ontvangen van gasten die ons succes wensen in deze lastige tijd. Erg fijn om deze steunbetuigingen te ontvangen.

Tsja, en dan wordt het maandag. Eerst maar eens overleggen wat we gaan doen. We zijn 2 dagen bezig geweest om films te verplaatsen, gereserveerde en verkochten kaarten terug te boeken en geld terug te storten. We hadden in die week een paar grote partijen waarvoor alles al was ingekocht. Gevolg is dat van dranken en snoepgoed de houdbaarheidsdatum verloopt. In 360 goodiebags, die ingekocht waren voor een partij, zaten ook producten waarvan de houdbaarheidsdatum op termijn verloopt. Deze producten hebben wij er allemaal uitgehaald en naar de voedselbank Peel en Maas gebracht. Gelukkig konden zij deze producten goed gebruiken. Toen hebben we een lijst gemaakt van onderhoudspunten en zijn die gaan afwerken. De laatste dagen hebben we elk hoekje 2 keer afgesopt zodat ook echt alles schoon is. En dan ben je even klaar.

Maar goed, wij zijn gelukkig gezond, hebben niemand in onze directe familie die besmet is met het coronavirus, of erger nog, eraan overleden is. Vanuit dat opzicht valt het allemaal wel mee. En we gaan straks weer keihard ertegenaan als wij onze deuren weer mogen openen. We hebben de tijd om goed na te denken en een mooi plan te maken hoe we straks zaken moeten gaan aanpakken. Daarnaast brengen we veel tijd door met de kinderen wat ook erg leuk en mooi is (en af en toe ook zwaar, ja.. hier kan ik ze ook soms achter het behang plakken!) Het zal nog wel een hele tijd gaan duren voordat we dit een beetje vergeten zijn.

Toch hoop ik snel weer samen met ons team de deuren van onze bioscoopzalen te mogen openen. Want het is stil in onze mooie zalen, het is stil in DOK6. En daar is DOK6 niet voor bedoeld. We missen het publiek, onze gasten, jullie… Tot snel en stay safe!

Met vriendelijke groet,

Ralph Teeuwen

DOK6 Cinema