Apr. ´20 Blog Coronavirus-2


Lieve gasten,

Het is al een tijd stil bij DOK6 Cinema. We missen onze medewerkers, onze gasten en het werk dat wij zo graag doen.  Met ons en de kinderen gaat het goed. De kinderen hebben nu meivakantie. Dat brengt ook wel een stukje rust. Thuis lesgeven hoeft nu even niet, ze kunnen nu de hele dag lekker spelen. En met dit weer is er buiten van alle te doen. Zo hebben we al de nodige zandcakejes gegeten en de buikschuifbaan opgezet, de tent is opgebouwd en ligt er zelfs alweer verlaten bij. Gelukkig waren we net op tijd om te voorkomen dat stoepkrijt werd omgetoverd tot krijtverf waarmee ze een mooie muurschildering op ons huis wilde maken…. Tsja, aan creativiteit geen gebrek. Daarnaast zijn we, vrijwel dagelijks, met DOK6 Cinema bezig. Dus echt tijd om te niksen is er niet bij.

Ik wil iedereen bedanken voor de leuke en warme reacties die ik heb ontvangen. Erg leuk, het is zeker een motivator om door te gaan en positief te blijven! Vandaar dat ik er weer voor ben gaan ‘zitten’ om eens op te schrijven waar we nu mee bezig zijn bij DOK6 Cinema.

Afgelopen week is er een verlenging aangekondigd van de maatregelen door de overheid. Ik had niet verwacht dat premier Rutte een andere boodschap zou hebben. Wij gaan ervanuit dat we nog een tijd dicht moeten blijven. Eerst zal de druk op de ic’s verder naar beneden moeten voordat er maatregelen worden afgebouwd. Toch was het een domper want je hebt ergens wel de stille hoop dat… Echter hoop ik dat einde mei, begin juni er een kans is om een openstelling in het vooruitzicht te krijgen. We moeten dus nog afwachten. Het blijft onzeker.

Ondanks die onzekerheid hebben we toch besloten om een aantal plannen uit ons jaarplan naar voren te halen. We hebben immers de tijd om dat nu op te pakken. Het blijft een gok want je wilt, in deze onzekere tijd, liever niet investeren. Maar je moet straks ook weer opstarten en open gaan. Dat kan het beste met een bedrijf dat klaar is voor de toekomst. Dus toch maar besloten om de huidige horecakassa te vervangen voor een nieuwe horecakassa. Hiermee kunnen we efficiënter werken en kunnen wij een koppeling maken naar het ticketverkoopsysteem. Belangrijkste afweging was dat de service die wij verlenen wordt verbeterd. Zo kunnen we straks sneller bestellingen opnemen en dus sneller uitserveren. Ook kan er op de site straks een filmticket en bijvoorbeeld een drankje worden gekocht. Als dit ticket wordt gescand bij de zaalingang, wordt direct de bestelling geprint bij de bar en kan deze klaargemaakt en uitgeserveerd worden. Een betere service voor jullie, onze gasten.

Omdat we toch de tijd hebben, hebben we de plafondverlichting van de zalen vervangen voor LED verlichting. Deze LED verlichting is veel energiezuiniger en bespaart energie en dus kosten in de toekomst. Bijkomstigheid is dat de LED verlichting veel meer licht geeft dan de oude verlichting waardoor we ook nog eens minder armaturen nodig hadden. En zo hebben we nog veel meer kleine punten aangepakt. U kent het wel, een schapje hier, een aanpassing daar, enz.

Uiteraard zijn we, tussen het klussen door,  ook ons hoofd aan het breken over hoe dat nou moet met de 1,5 meter afstand in onze foyer, zalen, toiletten, keuken, garderobe enz. Hoe kunnen wij dit overal toepassen zodat het veilig is om onze bioscoop te bezoeken? We hebben hier al veel over nagedacht maar het blijft ontzettend moeilijk om een koste dekkende bedrijfsvoering er op na te houden. Verschillende scenario’s zijn besproken en op papier gezet. Alleen is de vraag, mag het allemaal zoals we bedacht hebben? Uiteindelijk moeten we de richtlijnen die de overheid, RIVM en de NVBF opstellen voor de bioscoopbranche afwachten voordat we echt aan de slag kunnen. Afwachten dus…

Wat we wel al gaan doen is de theaterzaal weer omtoveren tot onze huiskamerbioscoop. Hier kunnen wij de 1,5 meter afstand  goed toepassen. Hij wordt alleen iets kleiner dan we voorgaande jaren hebben gehad. Daarbij hebben we een grote zaal capaciteit waarschijnlijk niet nodig omdat het filmaanbod wat beperkter is en verwacht ik dat mensen niet ineens massaal naar de bioscoop gaan als wij weer open mogen. Het kan zelfs zomaar zijn dan er zo weinig animo is dat wij uiteindelijk moeten besluiten om nog maar een tijd dicht te gaan. Ik hoop van niet maar wie zal het zeggen? Ik hou met alle scenario’s rekening. Uiteindelijk zal onze samenleving weer terug gaan naar ‘normaal’. Hoe lang dit nog gaat duren weet niemand. Maar we blijven niet stilzitten en proberen elke kans te pakken zodat we straks er helemaal klaar voor zijn.  Ik en ons hele team hebben er zin in en kunnen niet wachten om jullie weer te mogen ontvangen. Tot snel en blijf gezond.

Met vriendelijke groet, Ralph Teeuwen

DOK6 Cinema