Sept. '20 Recensie The Secret: Dare to Dream


Het verhaal van The Secret: Dare To Dream is gebaseerd op het informatieve boek The Secret van Rhonda Byrne. Het heeft als boodschap negatieve gedachtes om te zetten naar positieve gedachtes om zo, bij wijze van spreken, met onzichtbare magneetjes het geluk naar je toe te trekken. Als je het mij vraagt, kunnen we anno 2020 deze positieve gedachtegang wel gebruiken! Gelukkig zijn de bioscopen weer open en hebben ze een manier gevonden waardoor ze open mogen blijven en evengoed gasten kunnen ontvangen. Hier ben ik heel erg dankbaar voor! Laat nou The Secret: Dare To Dream helemaal in het thema van dankbaarheid passen, ik kan me geen betere keus voor een ladiesnight bedenken! We werden ontvangen met een glaasje bubbels, gingen naar huis met een goedgevulde goodiebag en hadden genoten van deze mooie film! 

Miranda Wells (Katie Holmes) is een weduwe met drie kinderen en een grote pechvogel, tenminste dit is wat ze zelf altijd heeft geloofd en daarom ook uitstraalt. Haar kinderen neemt ze mee in deze negatieve spiraal en ook zij klagen over de dingen die ze niet hebben. Op een dag botst ze met haar auto tegen die van Bray Johnson (Josh Lucas) aan en hij biedt meteen zijn hulp wat betreft de reparatie aan de auto.  De komst van Bray zou Miranda’s hele leven wel eens op z’n kop kunnen gaan zetten, waar toch niet iedereen in haar leven zo op zit te wachten.. 

Bray gaat door het leven met een totaal tegenovergestelde energie als Miranda en o.a. door zijn wijze uitspraken vuren Miranda’s kinderen (die zich zelfs afvragen of Bray een soort Boeddha is) van allerlei vragen op hem af. Voor de botsing had Bray al eerder voor een gesloten deur gestaan bij het huis van Miranda, hij had een mysterieus pakketje voor haar. Toeval? Wanneer Bray een vraag over toeval krijgt, gaf hij deze quote van Albert Einstein als antwoord: “Coincidence is just God's way of remaining anonymous.” Met andere woorden: Toeval bestaat niet! Wie het boek The Secret of een van de boeken over The Law Of Attraction heeft gelezen, kan zich waarschijnlijk wel vinden in Bray’s uitspraken. En ik denk dat bijna iedereen die deze film bezoekt, de zaal na afloop wel verlaat met een inspirerend gevoel! 

Holmes & Lucas komen zeer goed over als hoofdrolspelers en dat uit zich op het scherm als een sterke chemie tussen deze twee personages. Met tijdloze boodschappen van liefde, vreugde en dankbaarheid is The Secret: Dare to Dream een ​​inspirerende en hartverwarmende film die laat zien hoe positieve gedachten ons leven kunnen veranderen.

Nicole Maessen, sept. '20

Koop hier je tickets