Jan. '19 Kick off Filmspecials met GRATIS film


Om het nieuwe jaar en de start van het nieuwe DOK6 filmspecialseizoen spectaculair te starten hebben we op 14 januari een programmapresentatie met een gratis vertoning van de film Ademloos. Voordat we starten met Ademloos wordt kort het nieuwe filmspecial programma aan u gepresenteerd door Gerlina Heywegen bekend als schrijver, organisator en lezingengever, op het gebied van film. Zij zal ook de film Ademloos introduceren.

Na dit voorprogramma gaan we kijken naar de film Ademloos. Een mooie indrukwekkende documentaire van de Filmmaker Daniël Lambo. Hij groeide op tussen het asbest van Eternit in Kapelle-op-den-Bos. Het gerespecteerde bedrijf zorgde voor werkgelegenheid en welvaart in de streek, ook Daniëls vader was arbeider en vakbondsman in de fabriek. Wanneer de eerste slachtoffers vallen, zijn er maar weinigen die het opnemen tegen het bedrijf. Ook Daniëls vader niet. 

Deze gratis voorstelling is een cadeautje in het nieuwejaar van DOK6 Cinema en Stichting Mondiaal burgerschap. Dit programma is dus geheel KOSTENLOOS te bewonderen… maar reserveer snel want VOL = VOL. Kijk hier voor kaartjes.