Voortgezet - en middelbaar beroepsonderwijs

Kijk kritisch naar een verhaal en vorm je eigen mening. Leer meer over media, beeldtaal en laat je informeren of actuele thema’s. Een bezoek met leerlingen aan DOK6 Cinema is leuk en leerzaam tegelijk.

Met ons educatie-aanbod leren we jongeren over de werking en invloed van film, media en beeldcultuur. Zo ontwikkelen jongeren een mediawijze en creatieve blik op de wereld. De programma’s sluiten onder andere aan bij CKV, taalvakken, geschiedenis en maatschappijleer/burgerschap. Voor filmtips in het voortgezet- en/of middelbaar beroepsonderwijs kan je kijken op kijk-goed. Het is ook mogelijk om in overleg zelf een educatief programma samen te stellen.   
 
Schoolvoorstellingen 
Ons actuele filmprogramma is te vinden onder nu in de bios. Deze films kunnen op alle schooldagen onder schooltijd worden geboekt als besloten schoolvoorstelling (vanaf 35 leerlingen).  
 
Schoolvoorstellingen op maat  
Zoek je een film die aansluit bij een specifiek onderwerp? Er is altijd wel een titel te vinden die past bij het gewenste thema, schoolvak, de leeftijd en het niveau van leerlingen.  Naast actuele films worden er door het jaar heen ook educatieprogramma’s van diverse filmfestivals aangeboden. Zo kun je schoolvoorstellingen boeken van IDFA (documentaires), Movies that Matter (mensenrechtenfilms), GoShort en de Kortefilmpoule (korte films).

Wil je met een groep leerlingen een voorstelling bezoeken en/of een bestelling plaatsen vanuit het Cultuurkaart-tegoed (CJP-weborder)? Neem dan contact met ons op. 

Tarieven schoolvoorstellingen
Download hier de spelregels en voorwaarden voor schoolvoorstellingen.